Hjem > Nyheter > Innhold
Gummi koblinger Power Machine Master og Slave Shaft System
Aug 10, 2017

Gummi Koblinger Maskinen masteren og slave akselsystemet

Gummi kobling for mekanisk kopling mellom master og slave aksel. Den elastiske trommelformede koplingen 1 er forbundet med hoved- og bakre navlegemer 4 og 5 av koplingen, og den spiralformede elastiske legemet av det elastiske elementet som er festet av metallspaltene av flertrådsstålstrengen, dannes Den hovedforskyvning av hoved- og navet mellom navet og navet i aksial, radial og aksial retning gjennom ringfri deformasjonsplass for å danne de elastiske forskyvningskompensasjonsegenskapene. Den er egnet for akselkobling av ulike kraftaggregater drevet av marine hovedmotor, hjelpemotor, forbrenningsmotor, dieselmotor, elektrisk kopling og hydraulisk motor.

Nylig på skipet for torsjonsvibrasjonstest, GICLZ-type mellomaksels trommelformet girkobling, viser at koblingen av torsjonsvibrasjonsegenskapene i forhold til den tillatte verdien er liten, men koblingen er kontinuerlig skade i utelukkelse Deres egne kvalitetsproblemer og torsjonsvibrasjon, den generelle Hva er forholdene som kan føre til skade på koblingen?

1, prinsippet: høy elastisk elastisk pin pin kobling av hoved elastisk pin kobling trommelformet girkobling er å reversere lager gummi komponenter, kan gummi komponenter utformes i enkelt rad eller multi-rad, gummi komponenter og en rekke Standard stivhet å velge mellom, kan i stor grad møte torsjonsvibrasjonsberegningen for å bestemme stivhetskravene. Hovedformålet med å bruke høy elastisitetspinnkoblinger i skipets kraftsystemer er å overføre kraft og dreiemoment, kompensere for radial, aksial og vinkelforskjell, og kompensere for svingningene i rotasjonsmomentet. Juster systemets naturlige frekvens. Høy elastisk elastisk tappekobling har egenskapene til lettvekt, enkel montering, stor forskyvningskompensasjon, stor dempekapasitet, sterk vibrasjonsabsorberende evne og frekvensmodulasjonsevne, og kan bedre beskytte hovedkoblingen, girkassen og akselen.

2, grunnene til analyse:

1) Koblingsstøtdemperens hovedkobling, elastisk søyle, synker, noe som resulterer i akseljustering, og gir ekstra dreiemoment! Dette kan være bra for nye skip.

2) høy elastisk elastisk pin pin kobling gummi trommel type girkobling varmeveksling ulykke;

3) Passende problem: Bare de forskjellige utstyrene i akselsystemet, som dieselmotor, gummikobling, girkasse, andre deler av akselen, propeller etc. er godt utformet og utfyller hverandre og støtter hverandre for å forbedre designen fleksibilitet til å avbryte koblingen Valget av horisontal kobling, slik at skipets utforming er den sanne følelsen av skipets høye kvalitet.

4) trommel-type girkobling; Årsaken er kompleks, men også spesifikke omstendigheter spesifikk analyse.


Produkter